Parenzana Ultra Weekend 2023

Parenzana Ultra Weekend 2023

Parenzana gravel race

18. 2. 2023.

Parenzana je 120 godina stara željeznička pruga od Poreča do Trsta i jednostavno je jedan od najljepših i jedinstvenih šljunčanih terena u Europi.

Postoje tri staze koje odgovaraju svim sposobnostima biciklista, a Gravel bicikli, MTB i e-MTB bicikli su dobrodošli.

Hobby staza od Grožnjana do Portoroža duga je 27 km, ide uglavnom nizbrdo.

Avanturistički staza od 47 km počinje u Livadama i ima oko 530 m uspona prije nego što stigne do Portoroža.

Staza Ultra od 85 km počinje u Poreču na toplim obalama jadranske obale, staza vijuga prema unutrašnjosti na nekadašnju željezničku prugu Parenzana, bez automobila na vidiku. Sadrži dva velika uspona, ukupno 975 m uspona.

Uskotračna pruga, izgrađena davne 1902. godine, koja je prevozila ribu iz luka i kamenje iz lokalnih kamenoloma, odavno više nema. Na njezinom mjestu je sada šljunak s izvornim nasipima, usjecima, mostovima i vijaduktima koji su još uvijek na mjestu. Postoji 9 tunela, a vjerojatno najpoznatiji od takvih tunela je tunel Valeta, između Strunjana i Portoroža.

Kako se staza temelji na željezničkoj pruzi, nagibi ne prelaze 5%, a 90% staza je na šljunku. To je vjerojatno jedna od najslikovitijih vožnji u cijeloj Europi.

Parenzana je najpoznatija i najposjećenija biciklistička i pješačka staza u Istri. Ako ovog proljeća želite uroniti u toplinu prirode i avanture, onda je ova Bucket-List vožnja makadamom za vas.

Registriraj se! Već se prijavilo preko 150 biciklista, stoga ne odgađajte. Za više informacija posjetite https://www.sportoroz.eu/parenzana-gravel-race ili kliknite na gumb ispod da se registrirate sada

 

Parenzana ultra trail

19. 2. 2023.

Trase: 95 km start Poreč, 60 km start Livade, 30 km start Grožnjan

Prijave na stranici https://www.sportoroz.eu/

ORGANIZATOR IN KONTAKT
- ŠPORTNO DRUŠTVO SPORTOROŽ, PORTOROŽ, SLOVENIJA
- FATBURN EVENTS: www.sportoroz.eu, www.fatburn.si
- KONTAKT: NINO COKAN, +386 (0)41 346 346, prireditve@fatburn.si